Pikantne zupy na wiosenne przeziębienie

Informacja prasowa
8 marca 2017 r.

Pikantne zupy na wiosenne przeziębienie
Mimo tego, że wiosna już niedługo rozgości się za oknami, to słupek rtęci w termometrze nadal wydaje się być raz wyżej, raz niżej. Jest to najbardziej zdradliwy czas dla naszego zdrowia. Mimo świecącego słońca, nasz organizm po zimie jest osłabiony i łatwo łapie infekcje. Marka Kühne proponuje kilka przepisów na rozgrzewające zupy, które pomogą nam uniknąć przeziębienia.
Istnieją pewne produkty, które swoimi właściwościami pomagają zwalczyć infekcje. Należą do nich między innymi czosnek, papryka oraz imbir. Składniki te działają antyoksydacyjnie oraz stymulują układ odpornościowy. Mają właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu pomogą nam rozprawić się z pierwszymi objawami wiosennego przeziębienia. Oto kilka przepisów na zupy, które nie tylko doskonale smakują, ale również skutecznie rozgrzewają.

Paprykowo – pomidorowy krem

Jest to jedna z pikantniejszych propozycji. Będzie idealna dla osób, które lubią eksperymentować z ostrością potraw.
Składniki:
• Pomidory całe z puszki marki Sandra
• 5 papryczek chili marki Kühne
• Szklanka bulionu
• Łyżka oliwy do smażenia
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pomidory podsmaż na oliwie. Po chwili dodaj pokrojoną paprykę chili i bulion. Gotuj na małym ogniu przez ok 10 minut. Zupę zblenduj na gładki krem i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Rozgrzewająca zupa krewetkowa

Idealna dla miłośników owoców morza. Papryce i mleku kokosowemu zawdzięcza swój lekko słodki smak.

Składniki:
• 500 ml bulionu
• 5 oczyszczonych krewetek
• Łyżeczka słodkiej papryki
• 6 papryczek Jalapeno marki Kühne
• Puszka mleka kokosowego
• Puszka kukurydzy
• Pomidory całe z puszki marki Sandra
• Łyżka oliwy do smażenia
• Kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm)
• Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę. Pomidory podsmaż na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zupa marchewkowo – pomidorowa

Jeśli nie jesteśmy miłośnikami intensywnych smaków, jest to idealna alternatywa dla mocno pikantnych zup. Delikatnej ostrości nada jej sos Hot Chili, a o wartości zdrowotne zadba czosnek.

Składniki:
• 3 duże marchewki
• Pomidory całe z puszki marki Sandra
• 2 ząbki czosnku
• 1 mała cebula
• Łyżka sosu Hot Chili marki Kühne
• Łyżka oliwy do smażenia
• 500 ml bulionu
• Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Na oliwie zeszklij poszatkowaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i łyżkę sosu. Przesmaż i dodaj pomidory oraz bulion. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!

Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl

Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.

Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

hastagi na stronie:

#zupy ktore smakuja wiosna #zupy na przeziebienie

Authors
Top