Ryż jaśminowy – aromatyczna arystokracja na talerzu

Ryż Jaśminowy to prawdziwy magnat wśród odmian ryżu. Ten niezwykle wonny gatunek jest
specjalnością kuchni tajskiej i właśnie stamtąd się wywodzi. To właśnie tam uprawia się ziarno
najwyższej jakości. Ryż Jaśminowy potocznie nazywa się „tajskim pachnącym ryżem”. Dzieje się tak
za sprawą wyjątkowego, kwiatowego aromatu, jaki wydziela się podczas gotowania.

Jaśminowy ryż marki Britta ma charakterystyczne wysmukłe, śnieżnobiałe ziarna. Po ugotowaniu
ziarno jest miękkie, puszyste i delikatnie kleiste. Doskonale nadaje się do wykwintnych dań i
wszelakich potraw kuchni azjatyckiej. Jego delikatny smak i subtelny jaśminowy aromat idealnie
komponuje się z drobiem, owocami morza a także z orzechami nerkowca. Polecany jest także do
przygotowywania deserów na bazie ryżu.

Ryz Jaśminowy Britta jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Podbija podniebienia
zarówno znawców tradycyjnej kuchni jak i miłośników smaków egzotycznych i wyszukanych. Warto
wprowadzić ten aromatyczny produkt do swojego menu. Opakowanie 4 x 100 g kosztuje ok. 4.50 PLN.

www.sawexpl.com; www.britta.pl

hastagi na stronie:

#ryĹź jaśminowy wiki #ryż jaśminowy wikipedia #ryz jasminowy wikipedia #ryż jaśminowy wiki #Ryż

Authors

Related posts

Top