Solidna podstawa domowej kuchni. Marka WINIARY wprowadza nową linię Bulionów – Domowa Kuchnia

Domowy Rosół Drobiowo-Wołowy, Rosół Drobiowy z włoszczyzną oraz Bulion z Grzybami leśnymi – to trzy propozycje marki WINIARY, które wprowadzą nową jakość wśród bulionów. Produkty te tworzą linię Domowa Kuchnia i są odpowiedzią na coraz częściej pojawiającą się w badaniach konsumenckich potrzebę żywieniowego „powrotu do korzeni”, do sposobu przygotowywania posiłków, który jest najbliższy sercom Polek i Polaków. Czyli po domowemu.

Buliony Domowa Kuchnia to propozycja, która może stanowić solidną podstawę domowego gotowania dla wielu rodzin ceniących sobie wartości nowoczesnej kuchni, ale jednocześnie pragnących zachować i podkreślić tradycyjny smak swoich domowych dań.

Nową linię Bulionów Domowa Kuchnia tworzą trzy najbardziej domowe smaki. Rosół Drobiowo-Wołowy to kombinacja aromatów dwóch dopełniających się, popularnych rodzajów mięs, połączonych w idealnych proporcjach. Kucharze marki WINIARY polecają go szczególnie jako dodatek do rosołu, zupy gulaszowej lub potraw mięsnych. Rosół Drobiowy z włoszczyzną to doskonały dodatek do tradycyjnego domowego rosołu, który dla pełni smaku powinien być gotowany na wywarze z mięsa i warzyw. Naturalnie więc stanowi on świetną bazę dla zupy jarzynowej, ale też dla innych, codziennych zup, w których podstawą jest aromatyczny rosół. Z kolei Bulion z Grzybami leśnymi smakuje i pachnie suszonymi borowikami, podgrzybkami i pieczarkami, których aromat może dzięki temu towarzyszyć naszym daniom na co dzień, nie tylko w sezonie grzybowym. Ta propozycja szczególnie trafnie podkreśli smak zup i sosów grzybowych. Idealnie też pasuje do potraw z kapusty.

Wszystkie trzy nowe kostki bulionowe tradycyjnie rozpuszcza się w 1/2 litra wrzącej wody lub można je dodawać jako przyprawę do gotujących się potraw. Dzięki idealnym połączeniom składników stosowanych w domowym gotowaniu, nowe Buliony Domowa Kuchnia nadadzą daniom intensywny smak, zachowując ich domowy charakter.

Zapytaliśmy nasze konsumentki o kluczowe atrybuty domowego rosołu lub bulionu. Przywiązując olbrzymią wagę do przygotowywania pełnowartościowych smacznych posiłków w swoich domach respondentki mają określone oczekiwania w stosunku do wzbogacających ich dania bulionów – wyjaśnia Tomasz Dębowski, Product Manager marki WINIARY. Dobry bulion powinien być przede wszystkim esencjonalny, a więc łączyć w sobie intensywne aromaty kilku rodzajów mięs i warzyw. Konsumentki chwalą też zawarty w jednej kostce zbalansowany smak drobiu, wołowiny i włoszczyzny. Marka WINIARY wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom.

Razem z wprowadzeniem do sklepów domowych nowości pojawiło się też nowe pogrupowanie asortymentu Bulionów WINIARY w ogóle – według trzech przejrzystych kategorii i trzech poziomów cenowych. Unowocześnione opakowania produktów będą jeszcze lepiej widoczne na półce, co ułatwi konsumentom znalezienie ich ulubionych smaków.

Nowe produkty marki WINIARY będą dostępne w sklepach w opakowaniach 60 g i 120 g, a ich sugerowana cena to 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g.

 

Zupa grzybowa czysta z łazankami
(4 porcje)

2 kostki Bulionu Grzybów leśnych WINIARY
6 kapeluszy suszonych grzybów
1 cebula
1 marchew
natka pietruszki
pieprz

Grzyby namoczyć w szklance wody, następnie ugotować w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa. Grzyby wyjąć, pokroić w paseczki. Wywar uzupełnić wodą, wrzucić kostki bulionowe. Zagotować, doprawić pieprzem. Podawać z łazankami. Posypać natka pietruszki.

Czas przygotowania: 15-20 minut
Czas oczekiwania: około 1 godziny
Wartość energetyczna:

  • Całość 120 kcal
  • 1 porcja ok. 30 kcal

Roladki w sosie winnym
(4 porcje)

1 kostka Rosołu Drobiowego z włoszczyzną WINIARY
400 g fileta z indyka
12 plasterków bekonu (ok. 150 g)
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
2 cebule (200 g)
2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
sól, pieprz

Mięso pokroić na 12 porcji. Każdą porcję owinąć plasterkiem bekonu, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju, cebulę pokroić w ósemki dodać do mięsa, dusić około 5 minut. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso i cebulę wyjąć z rondla. Na patelnię wsypać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić Rosołem i winem. Do sosu dodać roladki z cebulą i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.

Czas przygotowania: 20 minut
Czas oczekiwania około: 40 minut
Wartość energetyczna:

  • Całość 1182 kcal
  • 1 porcja ok. 295 kcal

Cielęcina po azjatycku
(4 porcje)

1 kostka Rosołu Drobiowo-Wołowego WINIARY
400 g cielęciny
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
2 cebule
1 łyżeczka soku z cytryny
2 pomidory
1 banan
sól, pieprz, curry

Mięso pokroić w cienkie paski, posypać pieprzem i obtoczyć w 1 łyżce mąki. Smażyć  na rozgrzanym oleju 10 minut. Cebulę oczyścić i pokroić w paski. Dodać cebulę, pozostałą mąkę, kostkę rosołową, curry, sok z cytryny oraz 1 szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut.

Pomidory pokroić w ósemki, banana w plasterki. Połączyć z sosem pod koniec duszenia.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 15 minut
Wartość energetyczna:

  • Całość:    911 kcal
  • 1 porcja: 228 kcal

Informacje handlowe

Produkt na półce – połowa stycznia
Sugerowana cena jednego opakowania – 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g
Masa jednostkowa oraz waga brutto kartonu wysyłkowego – 60g i 120g; 1,92 kg
Liczba sztuk w kartonie oraz kartonów w kartonie wysyłkowym – 6 lub 12 bulionów w kartonie. W kartonach 16x120g lub 32x60g
Liczba warstw na palecie oraz kartonów wysyłkowych na palecie – ilość warstw – 10; ilość kartonów 250 (120g) lub 200 (60g)
Wymiary opakowania jednostkowego (w mm), wysokość x szerokość x długość – 60g 51x92x13; 120g 61x150x13

Informacje marketingowe

RESUME aktywności promocyjnych: TV, POS, Internet
TV – termin i stacje: od początku marca do połowy kwietnia; główne stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, Polsat, TVN) oraz stacje tematyczne
TV – agencja reklamowa: Legend Group
TV –  zakup mediów: Mediaedge
POS –  typ materiałów: shelflinery, woblery, plakaty
POS – agencja przygotowująca materiały: Linea Recta/Point 4 Art
INTERNET –  termin i strony: www.winiary.pl
INTERNET –  agencja interaktywna: Adv.pl
PR – Eskadra PUBLICA

Portfolio produktów Buliony marki WINIARY

  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowo-Wołowy
  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowy z włoszczyzną
  • Domowa Kuchnia Bulion z Grzybami leśnymi
  • Rosół Drobiowy
  • Rosół Wołowy
  • Bulion Warzywny
  • Bulion na Żeberkach
  • Bulion Drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
  • Bulion Cielęcy
  • Kostka do Smaku Drobiowa
  • Kostka do Smaku Warzywna
  • Kostka do Smaku Wołowa

* * *

WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek.

Źródło Winiary. Dostarczył netPR.pl
Authors

Related posts

Top